Dallime mes rishikimeve të "Adoleshenca"

1.341 bytes added ,  8 vjet më parë
=== Ekspozimi ndaj diskutueshme përmbajtjen e medias ===
=== Media mashtruar mesazhe ===
=== Mediat elektronike ndikojnësociale ===
Brenda dhjetë viteve të fundit , shuma e faqet e rrjeteve
sociale në dispozicion të publikut është rritur në masë të madhe , si dhe numri
i adoleshentëve përdorimin e tyre . Disa burime raportojnë një përqindje të
lartë të adoleshentëve që përdorin mediat sociale : 73 % e moshës 12-17 vjeçare
janë raportuar që kanë
të paktën një profil në rrjetet sociale, dy të tretat ( 68 %) e adoleshencë
dërgojnë tekste çdo ditë , gjysma ( 51 % ) vizitojnë faqet e rrjeteve sociale
të përditshme , dhe 11 % dërgojnë ose marrin  tweets të paktën një herë çdo ditë . Në fakt ,
më shumë se një e treta ( 34 % ) e adoleshentëve vizitojnë profilin e tyre
social disa herë në ditë . Një në katër ( 23 %) adoleshentët janë përdorues të fiksuar  të rrjeteve sociale , që do të thotë se ata  përdorin të paktën dy lloje të ndryshme të
mediash sociale çdo ditë .
 
Edhe pse hulumtimi ka qenë jopërfundimtar , disa gjetje kanë
treguar se komunikimi elektronik ndikon negativisht në zhvillimin social
adoleshentëve , zëvendëson komunikimin ballë për ballë, dëmton aftësitë e tyre
sociale , dhe ndonjëherë mund të çojë në ndërveprim të pasigurt me të huajt .
Studimet kanë treguar dallimet në mënyra si internetit ndikon negativisht në funksionimin
social të adoleshentëve. 
==== Ndikimi në Internet ====
=== Imazhi trupor ===
Anonymous user