Dallime mes rishikimeve të "Therepeli"

24 bytes removed ,  9 vjet më parë
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
Bimësia është shumë e larmishme për shkak të tokave të pasura dhe mikroklimës së favorshme e si rezultat i vendodhjes dhe shtrirjes së fshatit në një gjatësi të madhe në luginën e Osumit, që arrin në disa kilometra.
 
Dëmtime të florës së pasur sidomos në zonën e makies u bënë rreth viteve 1980 me ç’pyllëzimet masive për mbjelljen e kulturave polifite, apo hapja e tokave në dobi të bujqësisë dhe në dobi të askujt.
 
Këto shpyllëzime sollën si pasojë dhe shtimin e erozonit të tokës.