Dallime mes rishikimeve të "Komedia Hyjnore"

''Komedia Hyjnore'' është vepër e poetit, shkrimtarit dhe politikanit italian [[Dante Aligieri]].
 
Vepra paraqet një alegori epike trekëndëshe të shpirtit njerëzor dhe një përmendore, në të cilën me fantazinë e tij të mrekullueshme si arkitekt gjenial ai ngriti ndërtesën e mbretërisë së botës së përtejme. Me fjalë të tjera është një përshkrim i udhëtimit fantastik të autorit nëpër tri mbretëritë e përjetshme : [[Ferri]]tFerrit, [[Purgatori]]t dhe [[Parajsa|Parajsës]]. Gjatë këtij udhëtimi përfytyror, që zgjati vetëm 3 dite, autori provoi të përshkruajë gjendjen e shpirtit të njeriut pas vdekjes.
 
== Përmbajtja ==
Anonymous user