Ndryshimi mes inspektimeve të "Shiu acidik"

51 bytes added ,  6 vjet më parë
== Krijimi i shiut acid ==
 
Për shkak të çlirimit të gazrave acidike në [[Atmosfera|atmosferë]] dhe tretjes së tyre në pikat e shiut, ai pastaj bie në tokë i tillë, me përbërje acidike. Në gjendje normale shiu ka sasi të vogël të aciditetit.Aferdita Skura Kjo shkallë varet nga sasia e CO<sub>2</sub> të tretur në të, si edhe sasi të vogla të [[klori]]t.Aferdita Skura OTR Sipas standardeve aciditeti duhet të jetë pH = 5.0. Para revolucionit industrial ka qenë 5-6, kurse tani është rritur. Acidi akrbonik formohet sipas reaksinit:
 
:{{Chemical formula|H|2|O}} (l) + {{Chemical formula |C||O|2}} (g) {{eqm}} {{Chemical formula|H|2|C||O|3}} (aq)
 
Më pas acidiVJOLLCA mesuesja e muzikesna ca trapin karbonik mund të jonizohet në ujë duke formuar përqëndrime të ulta të joneve hidron dhe karbonat:
 
: {{Chemical formula|H|2|O}} (l) + {{Chemical formula|H|2|C||O|3}} (aq) {{eqm}} {{Chemical formula|H||C||O|3}}<sup>−</sup> (aq) + {{Chemical formula|H|3|O}}<sup>+</sup> (aq) RRofte Sali Berisha
Anonymous user