Ndryshimi mes inspektimeve të "Frangu Ar"

1.188 bytes removed ,  6 vjet më parë
v
U largua krejt përmbajtja e artikullit.
v (U largua krejt përmbajtja e artikullit.)
{{Kartela valutë
| emri_i_valutës_lokale =
| kodi_iso =
| autoriteti_lëshues = [[Banka e Shqiërisë]]
| përdoruesit_shtete = {{Republika e Shqipërisë]] [[Mbretëria Shqiptare]]
| shkalla_inflacioni =
| inflacioni_burimi_data =
| nënnjësi_shkalla_1 = 1/5
| nënjësi_emri_1 = [[Leku]]
| nënnjësi_shkalla_2 = 1/100
| nënjësi_emri_2 = [[Qindarka]]
| shumës = Franga ari
| shumës_nënjësi_1 = lekë
| shumës_nënjësi_2 = qindarka
| monedhat_e_përdorua_shpesh = 20, 20, 50, 100 dhe 100 franga ari
| monedha_artikulli = Monedhat e Frangut Ar
| kartëmonedhate_përdorua_shpesh = 5, 20, 100 dhe 500 franga ari
|monedhat = 20 franga, 20 franga (versioni i dytë), 50 franga, 100 franga dhe 100 franga ari (versioni i dytë)
|-
|kartëmonedhat = 5, 20, 100 dhe 500 franga ari
 
'''Frangu Ar''' (ose ndryshe Leku i Zogut) ka qënë njësia monetare e Republikës së Shqipërisë dhe Mbretërisë Shqiptare nën pushtetin e Zogut.Frangu ka pasur nënfishat e vet: Leku dhe Qindarka(ku një frang ar ishte i barabartë me 5 lekë dhe me 100 qindarka).Ai është përdorur nga 1926 deri më 1947,kur frangu doli jashtë qarkullimit dhe vendin e tij e zuri Leku.