Ndryshimi mes inspektimeve të "Ligjet e Njutonit"

1.618 bytes removed ,  6 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
 
[[Ligji i ruajtes së energjisë]] u zbulua rreth dy shekuj pas jetës së Njutonit, kjo vonesë ndodhi për shkak të vështirësive që u hasën në kuptimin e rolit të formave të padukshme dhe mikroskopike të energjisë si nxehtësia dhe drita infra te kuqe.
 
==Shikoni gjithashtu==
* [[Mërkury (planet)#Orbita dhe rrotullimi|Orbita e Mërkurit]]
* [[Invarianca Galileane]]
* [[Dinamika e modifikuar Njutoniane]]
* [[Mekanika e Lagranzhit]]
* [[Mekanika e Hamiltonit]]
* [[Principi i Hamiltonit]]
 
==Referenca dhe shenime==
{{reflist|2}}
 
==Lexime të mëtejshme==
* Marion, Jerry and Thornton, Stephen. ''Classical Dynamics of Particles and Systems''. Harcourt College Publishers, 1995. ISBN 0-03-097302-3
*Fowles, G. R. and Cassiday, G. L. ''Analytical Mechanics'' (6ed). Saunders College Publishing, 1999. ISBN 0-03-022317-2
*{{cite book |title=The Feynman lectures on physics |isbn=0805390499 |year=2006 |publisher=Pearson/Addison-Wesley |author=Feynman R P, Leighton R B & Sands M |url=http://worldcat.org/oclc/61355214&referer=brief_results |volume=Vol. 1}}
Literatura
 
 
Artikuj nga revista shkencore
 
==Lidhje të jashtme==
* [http://www.scienceaid.co.uk/physics/forces/power.html Science aid: Newton's laws of motion]
* [http://www.lightandmatter.com/html_books/1np/ch04/ch04.html Newtonian Physics] - an on-line textbook
* [http://www.motionmountain.net Motion Mountain] - an on-line textbook (see also [[Motion Mountain| Motion Mountain]])
* [http://twt.mpei.ac.ru/MAS/Worksheets/3_Planets.mcd Newtonian attraction for three Planets] (Mathcad Application Server)
* [http://www.projectshum.org/Gravity/ Gravity - Newton's Law for Kids]
*[http://phy.hk/wiki/englishhtm/firstlaw.htm Simulation on Newton's first law of motion]
*"[http://demonstrations.wolfram.com/NewtonsSecondLaw/ Newton's Second Law]" by Enrique Zeleny, [[The Wolfram Demonstrations Project]].
 
[[Category:Mekanikë klasike]]
[[Category:Koncepte fizike themelore]]
[[Category:Mekanika Njutoniane]]
..m,
Anonymous user