Ndryshimi mes inspektimeve të "Ligjet e Njutonit"

v
Fix
v (Fix)
[[Ligji i ruajtes së energjisë]] u zbulua rreth dy shekuj pas jetës së Njutonit, kjo vonesë ndodhi për shkak të vështirësive që u hasën në kuptimin e rolit të formave të padukshme dhe mikroskopike të energjisë si nxehtësia dhe drita infra te kuqe.
 
[[CategoryKategoria:Mekanikë klasike]]
[[CategoryKategoria:Mekanikë]]
[[CategoryKategoria:Fizikë]]
[[CategoryKategoria:Koncepte fizike themelore]]
[[CategoryKategoria:Mekanika Njutoniane]]