Dallime mes rishikimeve të "Ropica"

14 bytes added ,  8 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
v (Robot: ndryshime kozmetike)
No edit summary
* 14. Xhyla Zabergja - (e martuar në Maxhunaj) - Akoma në jetë.
 
Më vonë duke e parë të arsyeshme se koha po ecën para, dhe rinia duhet me domos që të arsimohet, të dhjet vëllezërit e lartcekur me mundin e pashoq dhe me parat që i fitonin me djers duke punuar në shkritoren e Trepçës, pasi që edhe krijuan familjet e tyre prioritet kishin arsimimin dhe si rezultat i asaj përveç katër vëllezërve, që edhe në atë kohë u arsimuan : Hashimi, Ilazi, Rrahamani dhe Osmani tani ju përkushtuan rinis, dhe arritën që deri diku ta plotësojnë dëshirën, ata sot nxirren shumë kuadro duke filluar nga ; Shaban (Xhemajl) Zabergja-arsimtar i gjuhës shqipe, Isuf (Xhemail) Zabergja-arsimtar i gjuhës shqipe, Rrahim (Avdi) Zabergja-arsimtar i matematikës, Ali (Avdi) Zabergja-arsimtar i gjuhës shqipe, Agim (Hashim) Zabergja-ekonomist i diplomuar, Ditmire (Hashim) Zabergja-ekonomiste e diplomuar, Besim (Qazim) Zabergja-arsimtar i gjuhës shqipe, Naim (Qazim) Zabergja-shkolla e mesme e punëve të mbrendshme, Shehide (Qazim) Zabergja -arsimtare e matematikës, Kosovare (Qazim) Zabergj-profesorësh e edukatës fizike, Avni (Selim) Zabergja-arsimtar i matematikës, Sami (Selim) Zabergja-profesor i edukatës fizike, Fehmi (Bajram) Zabergja-ekonomist i diplomuar, Bekim (Bajram) Zabergja-ekonomist i diplomuar, Faton (Ilaz) Zabergja-ekomomist i diplomuar, Ylber (Ilaz) Zabergja-inxhinier i diplomuari elektros, Fitim (Halim) Zabergja-fakultetin e komunikacioni, Agron (Rrahman) Zabegja-absolvent i fakulteti Gjeologjisë, Ilir (Rrahman) Zabergja-absul. inxhinier i fakultetidiplomuar i manaxhmentit te teknologjisëlarte, Flora (Rrahman) Zabergja-fakultetin e xehtaris/asis. sot në këtë fakultet, Bashkim (Osman) Zabergja-fakultetin e arteve-piktor si dhe shumë djem e vajza të tjerë që asnjeri nuk mbeti pa e kryer shkollën e mesme dhe sot punojnë neper vende të ndryshme si në Kosovë ashtu edhe jashtë saj. Vlen të ceket se sidomos arsimimi i vajzave që në atë kohë ishte e pa imagjinueshme për shumë kë, në mbarim të shkollës së mesme kanë qënë 100 %.
 
Axha i Rrahimit te cilin e kemi cekur edhe me lart Selman Zabergja qe kishte tete djem ; Ahmet (Selman) Zabergja, Isa (Selman) Zabergja, Rifat (Selman) Zabergja, Brahim (Selman) Zabergja, Kadri (Selman) Zabergja, Sabit (Selman) Zabergja, Hakif (Selman) Zabergja, dhe Mehmet (Selman) Zabergja i cili u zhduk ne luften e dyte botrore pasi qe kur u larguan trupat Gjermane aj u largua se bashku me ta pasi qe ishte ushtar CC-trupa, dhe per fatin e tij sot e asaj dite nuk dihet... vazhdon...
Anonymous user