Ndryshimi mes inspektimeve të "Kimia organike"

1 byte removed ,  7 vjet më parë
{{pa referenca|16 Nëntor 2009}}
'''Kimia organike''' është degë e kimisë, qe studion komponimet e karbonit.Ne komponimet organike te karbonit bëjnë pjesë jo vetëm ato komponime që gjenden ne botën e gjallë, por edhe ato komponime qe perfitohenperftohen me reaksionet e komponimeve inorganike në ato organike)dhe përfitimi i amoaniakut nga metani(shëndrrimishndërrimi i konponimeve organike në ato inorganike).Komponimet organike jane te lidhura me ato inorganike dhe nuk ka kufi te ndare ne mes tyre P.sh procesi i fotosintezes nga inorganika ne organike p.sh metani (organik) ne jo organik (amonjakun)
Komponimet organike i karakterizojnë disa veti fizike dhe kimike që i dallojnë nga Komponimet organike(tretshmerinë,pika e vlimit dhe e shkrirjes, djegëshmëria, struktura kimike, reaksionet kimike)etj.Komponimet organike i paraqesim me formulë molekulare, racionale te strukturës etj.
Në kiminë organike bëjnë pjesë: Komponimet organike të karbonit, Hidrokarburet, Komponimet organike me oksigen dhe azot (alkoolet) dhe Komponimet organike me rëndësi jetsore.Kimia organike luan rol te rencishem per ekonimine,ne shoqori dhe ne jeten e perditshme.
Anonymous user