Ndryshimi mes inspektimeve të "Romët"

42 bytes added ,  6 vjet më parë
Romët janë të shpërndarë në pothuajse të gjitha vendet evropiane. Vende me popullsi më të mëdha rome në Evropë janë [[Rumania]] me rreth 2 milionë romë, dhe [[Hungaria]]. [[Spanja]], [[Franca]], dhe [[Bullgaria]] gjithashtu kanë me qindra mijëra romë.
 
== Traditat dhe kultura == romet jane pothuajse ne te gjithe europn
 
==Gjuha==
Gjuha rome ka ngjashëri me gjuhët e folura në Indinë e veriut dhe Pakistanin lindor. Shumë nga romët flasin dhe gjuhën e vendit ku ata kanë emigruar.
Anonymous user