Ndryshimi mes inspektimeve të "Namazi"

34 bytes added ,  6 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
{{Islam}}
[[File:Salat positions.jpg|thumb]]
 
'''Namazi''' - është shtylla e dytë e Islamit, obligim i cili i shpallet [[Muhammedit a.s.]] gjatë udhëtimit të tij i njohur si [[Miraxh]]i. Namazi është [[obligim]] për të gjithë [[muslimanët]] të cilët jan të aftë psiqikisht dhe fizikisht (për [[të gjymtit fizikisht]] namazi është i obliguar por me lehtësime). Obligimi vendimtar i namazit është [[abdesi]], pa marrjen korrekte të abdesit namazi është i pa pranueshëm. Obligim gjithashtu është që [[kohët e namazeve|namazi të falet në kohën e vet]] e cila shpallet nëpërmjet [[Ezani]]t. Gjat kryerjes së namazit muslimanët kthehen kah [[Qabja]].
 
Anonymous user