Ndryshimi mes inspektimeve të "Scientology"

37 bytes added ,  6 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
 
[[File:Scientology-croce.png|thumb]]
'''Scientology''' (shiptimi ne anglisht: [Sa-jen-to-lo-xhi]) eshte një fe moderne; një sistem i besimeve dhe riteve të lidhura krijuara nga L. Ron Hubbard (1911-1986), duke filluar në vitin 1952, si një pasues të sistemit të mëhershëm të tij të vetë-ndihmës, Dianetics. Hubbard karakterizoi Scientology si një fe, dhe në vitin 1953 e përfshirë Kishën e Scientology-së në Camden, New Jersey (ShBA). Një version i ndryshëm me i shqip i kësaj fjale mund të jetë ''Shkentologji'' ose "Shkencologji"; të dy versione janë së shumti të papranuar, sepse ajo fe nuk është mirë i njohur në Shqipëri. Scientology ose Shkencologjia mëson se njerëzit janë qenie të pavdekshme që kanë harruar natyrën e tyre të vërtetë (dhe kjo nuk duket të përfshijë kafshët të tjera). Metoda e tij e rehabilitimit shpirtëror është një lloj i njohur si këshillimit auditimit, në të cilat praktikuesit synojnë ri-përjetojnë vetëdijshme ngjarjet e dhimbshme apo traumatike në të kaluarën e tyre, në mënyrë për të liruar veten nga efektet e tyre kufizuese. Materialet studimore dhe sesione profesionale auditimit janë bërë në dispozicion të anëtarëve në shkëmbim për një donacion ''i caktuar'' (çfarëdo që kjo mund të nënkuptojë).
 
Anonymous user