Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Çfarë është një artikull?"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
 
{{Ndihmë}}
==ArtikullArtikulli në Wikipedia==
<u>'''ështëËshtë teksti i shënuar me përmbajtje enciklopedike'''</u>. Në këtë tekst është shkruar përshkruhet ndonjë gjë (fjalë, sende, dukuri, veprim, etj.) që shqipfolësit gjatë bisedave i përmendin. Artikulli mund të ketë [[Wikipedia:Seksioni|seksionetseksione]].
 
Përderisa korrigjimi i përmbajtjes së artikullit mund të bëhet drejtpërdrejtë, emri i artikullit duhet të zhvendoset, përndryshe lidhja me përmbajtjen e artikullit do të këputet dhe më këtë shkaktohen ç´rregullime.
==Si të dallojë artikullin nga përmbajtja==
 
Në përmbajtjen e një artikullit, mund të ketë edhe artikuj tjerë . Këta artikuj gjategjatë redaktimit prezantohen në kllapa "<nowiki>[[emri i artikullit|Kuvendi i burrave]]</nowiki>" , ndërsa gjatë leximi të artikullit prezantohet në ngjyrë të kaltër si p.sh [[Wikipedia:Kuvendi|Kuvendi i burrave]]. Pra mbas ç´do fjale të shkruar në tekst në ngjyrë të kaltër, gjendet një artikull i cili jep në detaje d.m.th. e fjalës.
 
==Në cilën trajtë (shquar/pashquar) duhet të shkruajë artikullin==