Dallime mes rishikimeve të "Ekonomia e Belgjikës"

v
== Enegjetika ==
==Industria==
Ne saje te pasurise me thengjill si edhe me importin e xeheve nga jashte,Belgjika e zhvilloi metakurgjine e zeze dhe me ngjyra.Prodhon hekur.qelik,baker,plumb,zink e jallaj.eshte e zhvilluar edhe industria e metaleve,e makinave,e tekstilit,industria kimike dhe ushqimore.
 
==<nowiki/>==
4

edits