Ndryshimi mes inspektimeve të "Islami Folklorik"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: Folk Islami është një term ombrellë përdoret për të përshkruar në mënyrë kolektive format e Islamit që përfshijnë besimet amtare popullore dhe praktikat. [ 23 ] Folk Isla...)
 
[[File:Shi'i stamped amulet.jpg|thumb|Nuske]]
Folk Islami është një term ombrellë përdoret për të përshkruar në mënyrë kolektive format e Islamit që përfshijnë besimet amtare popullore dhe praktikat. [ 23 ] Folk Islami është përshkruar si Islami e "urbanei popujve te varfërvarfer, njerëz të vendit, e fise", (Ridgeon, 2003) [ 24 ] në kontrast me ortodoksmyslimanet ose "High" Islampraktikante (Gellner, 1992; Malesevic . et al, 2007). [ 25 ] Sufizmi dhe Sufi koncepte janë të integruar shpesh në Folk Islam.
 
Praktikave të ndryshme dhe besimet janë identifikuar me konceptin e "popullore Islamit". Ato përfshijnë si në vijim:
 
besimi në sistemet tradicionale magji dhe ekstazë ritualeve [, 26përdorimin ]e [shenjta 27dhe nuskat (Chelkowski et al., 1988), Përfshirja e besimit ne shpirterat dhe syrin e keq ]
[[File:Nazarboncuk.jpg|thumb|138x138px|Mbrojtese nga syri i keq]]
përdorimin e shenjta dhe nuskat (Chelkowski et al., 1988) [ 28 ]
Përfshirja e besimit ne shpirterat. Kjo eshte e perhapur edhe e Shqiperi ku myslimanet jopraktikante i besojne ne keto gjera dhe shumica e shqipetareve i morren nga perandoria osmane.
nderimi i shenjtorëve [ 29 ] [ 30 ]
[[File:Small version of the Qur'an.jpg|thumb|95x95px|Kuran i vogel qe mbahet si nuske .]]
Përfshirja e besimit ne shpirterat. Kjo eshte e perhapur edhe e Shqiperi ku myslimanet jopraktikante i besojne keto gjera .
Anonymous user