Dallime mes rishikimeve të "Wikipedia:Kujdestari i artikujve/Shqueshmëria e përgjithshme"

ska përmbledhje të redaktimeve
v (roboti largoj: ur (missing),gl,pt,fa,es,no,ro (strongly connected to sq:Wikipedia:Kujdestari i artikujve/Rëndësia))
{{Kujdestari i artikujve|1=linked|2=linked|3=aktive|4=plain|5=plain|6=plain|përmbajtja=
{{Kujdestari i artikujve/GNGbox}}
'''AboveMbi all elsegjitha, Wikipedia isështë annjë encyclopediaenciklopedi.''' ThisKjo meansdo that bythotë itsse verypër naturevetë natyrën e saj, itemstemat ine artikujve në Wikipedia haveduhet to bejenë aq të [[WP:N|notablenjohura]] enoughsa topër bet'u consideredkonsideruar encyclopedicenciklopedike.
 
Tema mund të quhet e shquar po të jetë trajtuar nga një seri veprash të cilat janë botuar nga burime të [[Wikipedia:Burime të besueshme|besueshme]] dhe [[Wikipedia:Burime të pavarura|të pavarura nga tema]] dhe nga njëri-tjetri. Në mënyrë që të përfshihen në Wikipedia, temat e artikujve duhet të plotësojnë një minimum interesi publik. Ky kriter shërben për t'u siguruar që gjatë shkrimit të një artikulli mbi një temë të caktuar, për këtë temë të ekzistojnë mjaftueshëm materiale burimore për të shkruar një artikull [[Wikipedia:Verifikueshmëria|të verifikueshëm]] dhe [[Wikipedia:Çfarë Wikipedia nuk është|enciklopedik]].
A topic is notable if it has been the subject of multiple, non-trivial published works from sources that are [[Wikipedia:Reliable sources|reliable]] and [[Wikipedia:Independent sources|independent of the subject itself]] and of each other. All topics must meet a minimum threshold of notability in order for an article on that topic to be included in Wikipedia. This requirement ensures that there exists enough source material to write a [[Wikipedia:Verifiability|verifiable]], [[Wikipedia:What Wikipedia is not|encyclopedic]] article about the topic.
 
'''[[Wikipedia:Çfarë Wikipedia nuk është|Çfarë Wikipedia nuk është]]:''' InPërveç additionkriterit to thenjohshmërisë notability criteriapërshkruar described abovesipër, themateriali entryi mustshkruar alsoduhet be encyclopedicjetë inenciklopedik natureedhe nga vetë natyra e tij. ItemsShkrime such astipit FAQsFAQ, videoguida game guidesvideolojërash, memorialspërkujtimore, instructionmanuale manualspërdorimi, directoriesdoracakë, listslista of linkslinqesh, advertisingreklama, selfvetë-promotion,promovim anddhe dictionarypërkufizime definitionsfjalorësh arenuk notjanë encyclopedicenciklopedike.
 
----
53

edits