Dallime mes rishikimeve të "Wikipedia:Kujdestari i artikujve/Shqueshmëria e përgjithshme"

ska përmbledhje të redaktimeve
{{Kujdestari i artikujve|1=linked|2=linked|3=aktive|4=plain|5=plain|6=plain|përmbajtja=
{{Kujdestari i artikujve/GNGbox}}
'''Mbi të gjitha, Wikipedia është një enciklopedi.''' Kjo do të thotë se për vetë natyrën e saj, temat e artikujve në Wikipedia duhet të jenë aq të [[WP:N|njohurashquara]] sa për t'u konsideruar enciklopedike.
 
Tema mund të quhet e shquar po të jetë trajtuar nga një seri veprash të cilat janë botuar nga burime të [[Wikipedia:Burime të besueshme|besueshme]] dhe [[Wikipedia:Burime të pavarura|të pavarura nga tema]] dhe nga njëri-tjetri. Në mënyrë që të përfshihen në Wikipedia, temat e artikujve duhet të plotësojnë një minimum interesi publik. Ky kriter shërben për t'u siguruar që gjatë shkrimit të një artikulli mbi një temë të caktuar, për këtë temë të ekzistojnë mjaftueshëm materiale burimore për të shkruar një artikull [[Wikipedia:Verifikueshmëria|të verifikueshëm]] dhe [[Wikipedia:Çfarë Wikipedia nuk është|enciklopedik]].
 
'''[[Wikipedia:Çfarë Wikipedia nuk është|Çfarë Wikipedia nuk është]]:''' Përveç kriterit të njohshmërisëshqueshmërisë të përshkruar më sipër, materiali i shkruar duhet të jetë enciklopedik edhe nga vetë natyra e tij. Shkrime të tipit FAQ, guida videolojërash, përkujtimore, manuale përdorimi, doracakë, lista linqesh, reklama, vetë-promovim dhe përkufizime fjalorësh nuk janë enciklopedike.
 
----
53

edits