Dallime mes rishikimeve të "Newsletter Albanien"

Redaktim letrar.
v (Fix)
(Redaktim letrar.)
 
{{Faqe e palidhur|data=shtator 2012}}
'''Newsletter Albanien''' (me kuptimin ''Letërlajmi [[Shqipëria|Shqiptar]]'') është një tablo [[lajm]]ëtar<nowiki/>esh [[zvicër|zvicer]]anëan<nowiki/>e në disa [[gjuhë]] që përcjellëpërcjell aktivitetaktivitetet e botimit të [[libri]]t shqip dhe botimeve në gjuhëtgjuhë të tjera nga shqiptarët. Për posPërpos artikujve mbi [[projekt]]et e organizatave të vendosura në Shqipëri, [[gazeta]] jep të dhëna të përgjithëshmepërgjithshme mbi Shqipërinë - [[kulturë]]n, [[histori|historinë]]n, [[politik|politikën]]en, [[Ekonomia|ekonominekonominë]] dhe përditëshmërinpërditshmërinë shqiptare. Gazeta pretendonëpretendon të jetë një forum i lexuesve. Përndryshe amëzregjstri i saj është brenda amëzes ''Albanian.ch'' .
 
Sipas praqitjesparaqitjes së tyre në [[Internet]], gazeta i dedikohet personave me venbanim në Zvicër dhe vendet përqark saj dhe botohet me qëllim të informimit të këtyre lexuesve me të dhëna që nuk merren nga burime tjera të zakonëshmezakonshme.
 
Gazeta u nxorrënxorr në vitin [[1993]] dhe si qëllim kishte [[Informacioni|informimin]] e organizatave të shumta që vepronin në Shqipëri për qëllime humanitare. Me këtë tentohej që këtyre organizatave t'i ofrohej një mjetëmjet ndihmës kordinueskoordinues. Për këtë qëllim gazeta vë në ndihmë aty ku është e mundur redaktorët e saj.
 
Në fillim gazeta financohej me mjete nga një kredi zvicërane e quajtur "Osthilfekredits". Në ndërkohëNdërkohë, ([[2008]]) gazeta financohet nga parapaguesit dhe sipas botuesit qëllimi nuk ishte përfitimi në të holla, qëllim i cili qëllimnuk edhendiqet nukas ekzistonsot.
==Të dhëna teknike==
Selia e botuesit gjendet në Zvicër - ''Zürichbergstrasse 205 CH - 8044 Zürich'', RedaktorëRedaktor përgegjës është Lars Haefner, botues i saj është shoqëria "Verein newsletter Albanien" me adresë të njëtënjëjtë si të redaktorit.
==Lidhje të jashtme==
* Amëza zyrtare [http://www.albanien.ch/nla/index.html albanien.ch]
53

edits