Dallime mes rishikimeve të "Mëngjeze lufte"

ska përmbledhje të redaktimeve
|}}
 
* Filmi "'''Mengjeze lufte'''" prodhim i vitit 1971.
Regjisor : [[Kristaq Dhamo]].
Skenari : [[Dhimitër Xhuvani]].
=== Përmbajtja e filmit ===
 
Lufta e Dytë Botërore.Jashte Jashtë luftës se madhe antifashiste qe bëri populli shqiptar nën udhëheqjen e PartisePartisë Komuniste nuk mbeten as fëmijët.
Gurin, Piron, Milon dhe Tomin i bashkojnebashkojnë lodrat e tyre femijrorefëmijrore. Ky gezimgëzim i paketpakët i tyre hereherë pas here trazohet dhe prishet nga hija e rëndë e ushtareveushtarëve pushtues. Ata e kuptojnë se s'është me koha e lodrvelodrave. Edhe ata duhet te bëjnë diçka. Të paktën, te gjejnegjejnë mënyrën për tit'i rrembyerrrëmbyer armearmë dhe veshje armikut te urryer.
PermesPërmes kësaj urrejtjeje dhe lufte ata bashkohen me shokë me te ritur, te cilët i organizojneorganizojnë e i udheheqinudhëheqin ne veprime luftarake.
 
=== Aktorët ===
53

edits