Dallime mes rishikimeve të "Wikipedia:Faqja kryesore/Fotografia e ditës/2014/06/6"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: 300px|Shpella legjendare e Haxhi Aliut Shpella e Haxhi Aliut ndodhet ne gadishullin e Karaburunit.Banesa më e sigurt e Haxhi Ali [Ulqinakut...)
 
 
 
[[Shpella e Haxhi Aliut]] ndodhet ne gadishullin e Karaburunit.Banesa më e sigurt e Haxhi Ali [Ulqinakut është shpella, e cila mban edhe emrin e tij. Sipas historianëve, kjo shpellë emrin e vjetër e ka shpella iliriane. Shpella iliriane e përdorur nga detari me famë, ulqinakasi, Haxhi Aliu, është një dëshmitare interesante e historisë. Duke u futur në brendësi të shfaqet një liqen në forme eliptike me aksin e madh të drejtuar nga hyrja. Salla ka një shtrirje në gjatësi prej 60 m e orientuar sipas VP-JL dhe një gjerësi nga baza (mbi nivelin e detit) rreth 40 m në pikën më të gjerë. Në tërësi shpella është e gjatë rreth 100 m.