Dallime mes rishikimeve të "Wikipedia:Faqja kryesore/Fotografia e ditës/2014/06/6"

ska përmbledhje të redaktimeve
[[File:Ksamil Beach.jpg|thumb|Ksamil Beach|300px|Plazhi mahnitës i Ksamilit]]
[[Skeda:Shpella e Haxhi Aliut..JPG|300px|Shpella legjendare e Haxhi Aliut]]
 
 
 
[[Ishujt e Ksamilit]] ose Ishujt e Tetranisit janë katër ishuj të vogël që ndodhet në rrethin e Sarandësjug të Shqipërisë. Ishujt janë të largët dhe mund të arrihen vetëm me anije. Fshati i Ksamilit, sipas të cilit ishujt janë të emëruar, është i vendosur në lindje të ishujve. Ishulli përmban disa restorante të cilat janë të arritshme me varka. Zonat e kombinuar e katër ishujve të Ksamilit është 7,1 ha dhe janë pjesë e [[Parku Kombëtar i Butrintit]].
[[Shpella e Haxhi Aliut]] ndodhet ne gadishullin e Karaburunit.Banesa më e sigurt e Haxhi Ali Ulqinakut është shpella, e cila mban edhe emrin e tij. Sipas historianëve, kjo shpellë emrin e vjetër e ka shpella iliriane. Shpella iliriane e përdorur nga detari me famë, ulqinakasi, Haxhi Aliu, është një dëshmitare interesante e historisë. Duke u futur në brendësi të shfaqet një liqen në forme eliptike me aksin e madh të drejtuar nga hyrja. Salla ka një shtrirje në gjatësi prej 60 m e orientuar sipas VP-JL dhe një gjerësi nga baza (mbi nivelin e detit) rreth 40 m në pikën më të gjerë. Në tërësi shpella është e gjatë rreth 100 m.