Dallime mes rishikimeve të "Hidrodinamika"

547 bytes added ,  8 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: Me Hidrodinamikë nënkuptojmë lëngjet në lëvizje. Në dinamikën e fluideve mësohen ligjet të cilat i përshkruajnë lëvizjet e lëngjeve dhe të gazeve. Meqë supozohet se...)
 
No edit summary
• '''Forcat e fërkimit të brendshëm''', që ndryshe quhen forca të viskozitetit<br>
• '''Forcat inerciale''', të cilat janë të barabarta me prodhimin e masës së fluidit dhe të nxitimit.<br>
 
 
Për lëvizje të fluidit duhet të merren në konsiderim të gjitha forcat e cekura, por rezultate të kënaqshme arrihen edhe duke mos përfillur veprimin e ndonjërës prej tyre. Prandaj, dinamika e fluideve studiohet në dy tërësi:
 
• Dinamika e fluidit ideal dhe
• Dinamika e fluidit real
Fluidi ideal është homogjen, izotrop, nuk ngjeshet dhe nuk është viskoz. Paraqitja e kuptimit të fluidit ideal e lehtëson edhe studimin e fluidit real, i cili është gjithmon viskoz. Fluid ii cili nuk i përmbushë këto veti quhet real.
23

edits