Dallime mes rishikimeve të "Hidrodinamika"

154 bytes added ,  7 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
<big>'''m=ρV = konst.'''</big><br><br>
ose<br><br>
<big>'''ρS1◦l1ρS<sub>1</sub>◦l<sub>1</sub> = ρS2◦ρS<sub>2</sub>◦ l2l<sub>2</sub>'''</big><br><br>
<big>'''l1=v1 ◦ t dhe l2l<sub>2</sub>=v2v<sub>2</sub> ◦ t'''</big><br><br>
prandaj kemi:<br><br>
<big>'''ρ ◦ S1S<sub>1</sub>v1v<sub>1</sub> ◦ t = ρ ◦ S2S<sub>2</sub>v2v<sub>2</sub> ◦ t'''</big><br>
Meqë dendësia ρ është e pandryshueshme, kurse koha t është e njejtë në të dy pozitat do të kemi:<br><br>
<big>'''S1S<sub>1</sub>v1v<sub>1</sub> = S2S<sub>2</sub>v2v<sub>2</sub>, përkatësishtë vS=konst.'''</big><br>
 
Ekuacioni i fituar quhet ekuacioni i kontinuitetit. Nga ky ekuacion shihet se gjatë lëvizjes stacionare të fluidit, në gypin e rrymimit, shpejtësitë e fluidit në seksione të caktuara janë në përpjestim të zhdrejtë me sipërfaqet e atyre seksioneve. Ky ekuacion është rrjedhim i ligjit të ruajtes së masës, i cili është njëri nga ligjet fundamentale të natyrës.
23

edits