Dallime mes rishikimeve të "Hidrodinamika"

 
== <big>Ekuacioni i Bernulit</big> ==
Ekuacioni i Bernulit, është ndër principet dhe ligjet më të njohura në fizikë. Është parim i cili ka gjetëgjetur zbatim në shumë disiplina shkencore dhe si i tillëështëtillë është ligj shumë i aplikushëm në praktikë. Askush nuk do ta kishte besuar(në kohën kur është formuluar ky ligj) se do të gjente një zbatim kaq të gjerë, sidomos në fushën e hidrodinamikës dhe aerodinamikës.
Për rrymimin e fluidit ideal të pandrydhshëm, përgjatë gypit të rrymimit në fushë të gravitetit, ligji i ruajtjes së energjisë shprehet me ekuacionin e Bernulit.<br>
Ekuacioni i Bernulit ka formën: <big>'''ρ + ρgh<sub>1</sub> + <big>½</big> ρv<sup>2</sup> = konst.'''</big>
23

edits