Ndryshimi mes inspektimeve të "Qarqet me ndërlidhje induktive"

==Hyrje==
Qarqet në të cilat një konturë ka qenë e lidhur me konturën tjetër nëpërmjet elementëve të qarkut dhe përquesve për lidhje te atilla që rrymat e njërit konturë kanë ndikuar në konturin tjetër quhen '''qarqe me ndërlidhje konduktive.Nëse dy konturë pa ose me lidhje fizike ndërmjet veti kanë ndikim reciprok nëpërmjet fushës magnetike që gjenerohet nga njëri konturë,atëherë thuhet se konturet janë te lidhura me ndërlidhje induktive(magnetike).I tërë qarku që përmban kontura të këtilla quhet qark me ndërlidhje induktive(magnetike)'''.
 
Nëse dy konturë pa ose me lidhje fizike ndërmjet veti kanë ndikim reciprok nëpërmjet fushës magnetike që gjenerohet nga njëri konturë,atëherë thuhet se konturet janë te lidhura me ndërlidhje induktive(magnetike).I tërë qarku që përmban kontura të këtilla quhet qark me '''ndërlidhje induktive(magnetike)'''.
 
==Induktiviteti reciprok==
52

edits