Ndryshimi mes inspektimeve të "Rënia e lirë"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Kam shkruajtur per Shpejtesine qe merr trupi gjate kohes qe eshte ne renie te lire)
Kur trupi hjedhet prej lartësisë se caktume poshte ai e ka g=9,80 m/s². Ne te kundër nga poshtë sipër g=-9,80 m/s².
Gjithash kemi edhe formulat e caktueme për rënien e lire. Pershendes Danielen
lame nam
 
flm per pershendetjen hahahha
* v = v0 + gt
* h = v0t + gt²/2 (ku a = g dhe l = h)
Anonymous user