Dallime mes rishikimeve të "Liqenet e Maqedonisë"

ska përmbledhje të redaktimeve
(prej qka varet se cila prej sexy)
 
'''Liqenet e Maqedonise''' në Republikën e Maqedonisë mbi 160 liqene, prej tyre rreth 50 janë natyrorë me sipërfaqe të përgjithshme prej rreth 500 km2. Së bashku me Shqipërinë përmenden Liqenet e Prespës dhe Ohrit në rajonet kufitare.
liqenet jane sexy baby i love you souu much i miss you mi love
 
===Klasifikimi i liqeneve===
 
Liqenet në sipërfaqen e Tokës kanë origjinë të ndryshme. Faktorët që kanë ndikuar në krijimin e tyre nuk kanë qenë të njëjtë. Në krijimin e tyre në radhë të parë janë faktorët e brendshëm tektonikë, pastaj edhe ata të jashtëm. Prej këtyre të fundit janë faktorët (agjensat) fluvialë, glacialë, eolikë dhe vetë faktori antropogjen. Agjensat e jashtëm mund të krijojnë liqene erozivë dhe akumulativë. Liqenet mund të ndahen sipas disa kritereve. Më poshtë do ta japim ndarjen e tyre sipas kritereve, edhe atë: me siparfaqe më të madhe, më të pasur me ujë, më të thellë depresivë, më të thellë kriptodepresivë, në lartësi më të madhe absolute, salanitet më të madh, me tejdukshmëri më të madhe dhe me amplitudë më të madhe të sezhit (në botë, në Evropë e Maqedoni).
 
[[Kategoria:Natyrë]]
[[Kategoria:Liqene]]
[[Kategoria:Maqedoni]]