Ndryshimi mes inspektimeve të "Adolf Hitleri"

== Jeta dhe Rinia edukimi hershem ==
 
'''Adolf Alois Hitller''' ka lindur më [[20 Prill]] të vitit [[1889]] në orën 18:30 minuta në nje qytet të varëervarfër ne veri-lindje te Austrisë kufi me GjermaninGjermaninë e sotshme i.I ati ishte nje Gjenaralgjenaral ne pension i varfër [[Alois Hitler]] 1837-1903 dhe nenannena e tij ishte nje 18 Vjeqarevjeqare Klara Hitler ishte e pa pune amvise pastruese 1860-1907 babai i tij ishte një ish- gjeneral pa pension dhe nje nerjinjeri i i keq pijanec dhe dekatent i cili ushtronte dhunë mbi familjen e tij .Hitler u shqua per intelegjencë të pa parë nje femijfemije i problematik dhe i zgjuar me talent ,por i crregulltçrregullt, i pa diciplinuar hitler por disiplinuar,intelegjent me nje mequrimeçuri te paparë.Kkishte kishte 3tre vellëzer dhe 1nje motër dhe 1nje gjysëm vëlla dhe 1nje gjysem motër ,emrat e tyre ishin Gutav Hitler 1985-1887 vdiq nga dizanteria,Ida Hitler 1886-1890 vdiq nga teberkulozi,Oto dhe Edmund Hitler te vdekur ne vitin 1890 nga malarja si i vogel Adolf Hitler kishte pasur kontakte me qifutetçifutet deri sa familja per shak te vdekjeve te shumta u shperngul ne [[Passau]],[[Gjermania|Gjermani]] qytet në Bavari por Adolf Hitler e kreu shkollën fillore ne [[Fischlham]] të Austrisë nje u musuesit dhe profesoret vërejten nje Hitler dominues me karakter te fortë me pas u regjistura per shkollen e mesme fetare St.George nena e tij deshironte qe ai te behej ne prift por me veshtirisi finaciare dhe me dhunën qe i ushtronte babai i tij Adolf kishte ren ne koma ku kishte qendruar ne shtrat i dergjur per vdekje ,por ai mbijtoi dhe kreu shkollen e mesme fetare me pas per ti vazhduar studimet ne klasë e artit ne [[Viena|Vienë]] per kulturë dhe art si vogel Hitler pelqente vetem pejsazhepeizazhe te vizatonte a potpo e te pikturonte me qense nena e tij deshi qe behej prift apo krye peshkop kjo deshirdeshire e sjasaj nuk u realizua nga AdolfAdolfi se ajiai nuk pelqente koret e kishës katolike,opertatoperetat austriake dhe italiane por artin fetar dhe pejsazhetpeizazhet e tij ajiai kurrkurre nuk vizatoi portrete apo njerez por ishte i magjepsur nga natyrenatyra idetë librat dhe filmat diplomuar.Diplomuar ne vitin 1897 ne moshen 18 vjeqare Adolf pelqente operat dhe ishte shumshume terheqes pefper femrat nga do qe shkonte hitlerHitler takonte qifutçifut ai zboloi se nena e tij Klara kishte pasur lidhje me nje qifutçifut te moshuar qysh nga fëmirija Adolf Hitler kishte nenje urretje qifutetper çifutet dhe ciganët dhe racat e ndryshme dhe pas diplomimit shkon ne Vienë per te vazdhuarvazduar studimet rreth artit pamor dhe pikturës dhe mpasme pas ne Munih.
Urretja e thellë per qifutet rrijte se Nena hitlerit gjate kohes qe kishte mbet shtatzën kishte patur mardhenie me nje qifutçifut me emrin [[Leopold Frankenberger]] nga do qe shkonte ne Gjermani ishte ne te njeten klasë me qifutëçifutë
[[File:hitler.jpg|thumb|Adolf Hitler ne mosh te re]]
 
Anonymous user