Dallime mes rishikimeve të "Rrajca turistike"

 
'''Rrajca''' është zona e mbrojtur e cila ndodhet në rrethin e [[Librazhd]]it. Format glaciale ku gjendet [[Rrajca]] janë të vendosura në shpatin verior e lindor të malit të [[Shebenik]]ut ku gjendet kompleksi i cirqeve akullnajore të Rrajcës. Në këtë cirk akullnajor janë katër liqene akullnajore, të cilët përbëjnë një atraksion natyror për tu vizituar. Këto liqene kanë një gjatësi mesatare prej 100 metrash dhe një gjerësi mesatare prej 80 metrash. Ato gjenden të vendosura në lartësinë 2.200 metra mbi nivelin e detit. Për të arritur në këto liqene, duhet ndjekur rruga automobilistike e asfaltuar [[Përrenjas]] - [[Rrajcë]] dhe më pas, nga fshati Rrajcë për tek liqenet rruga bëhet në këmbë.
 
 
[[Skeda:Rrajca artizanati.jpg|210px|Artizanati]]
 
 
 
[[Skeda:Rrajca 3.jpg|300px|Peisazh nga Rrajca]]
 
 
 
===Ekosistemet===