Dallime mes rishikimeve të "Rrajca turistike"

ska përmbledhje të redaktimeve
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
No edit summary
 
 
Nje element tjeter jane dhe opingat prej lekure lope te rregjur paraprakisht me kripe. Keto thureshin nga vete grate vendase me rripa te holle e beheshin rretera.,keshtu quheshin.Pra sic shihet kostumi rrajcar kerkon nje staf te tere zanatcijsh per tu pergatitur .Kjo tregon se artizanati ne Rrajce (Kostrican)sic quhej ne kohen e qyteterimit ilir ka qene I zhvilluar.Mandej nuk mund te quhej katund nje zone po nuk kishte mullirin,kovachanen,dhe nje tregetar qe me rrte e dergonte mallra jashte tij.Por Rrajca shquhej dhe per kuvendin e burrave ku e dhe sot quhet nje vend ne Rrace –sutaj kuvend ku mlidheshin burrat dhe djegnin merite sic e pershkruan mesuesi ishquar I kesaj zone Sami Bogdani
 
[[Skeda:Rrajca etno muezu.jpg|300px|Oda]]
 
Por Rrajca shquhej dhe per kuvendin e burrave ku e dhe sot quhet nje vend ne Rrace –sutaj kuvend ku mlidheshin burrat dhe djegnin merite sic e pershkruan mesuesi ishquar I kesaj zone Sami Bogdani