Wikipedia:Faqja kryesore/Fotografia e ditës/2014/06/28: Dallime mes rishikimesh

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
Rreshti 3:
 
 
[[Ramazani]] është muaji i nëntë i kalendarit Islam. Muaji zgjatëzgjat 29 ose 30 ditë bazuar në vëzhgimet pamore të hënës së re dhe sipas llogarive të shumëtashumta të hartuara në hadithe. Fjala ramazanRamazan vjen nga arabishtja Ramaḍān (رمضان‎) që do të thotë vapë ose thatësirë. Ai është muaji i agjërimit, që do të thotë shmangia e ushqimit dhe lëngjeve, mardhënieve seksuale, fjalëve dhe sjelljeve të këqija dhe gjërave të tjera të ndaluara në Islam. Agjërimi është një nga pesë shtyllat e Islamit dhe zgjatë nga agimi deri në perëndimin e diellit. Në fund të Ramazanit vjen Fitër Bajrami, apo festa e mbarimit të agjërimit.