Dallime mes rishikimeve të "Wikipedia:Faqja kryesore/Fotografia e ditës/2014/06/28"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
 
 
 
[[Xhamia Mbret]] është një nga xhamitë kryesore të qytetit të [[Berat]]it e shpallur monument kulture që në vitin [[1948]]. Ajo është pjesë e kompleksit të Qendrës Islamike[[Islami]]ke dhe është ndërtuar nga [[Sulltan Bajaziti II]] në fund të shekullit të XV. Përbëhet nga salla e lutjeve, portiku dhe minareja. Në sallën e lutjeve tavani masiv i pikturuar, mafili i gjerë me dy kate i mbështetur mbi dy shtylla druri, mihrabi ne murin fundor dhe mimberi në anën e djathtë të mihrabit formojnë strukturën dekorative të saj. Në qendër të tavanit ka rozeta me mbishkrime të thënieve të ndryshme të [[Kurani]]t. Një frizë poshtë tavanit përmban 99 emrat e bukur të Zotit.