Dallime mes rishikimeve të "Njësia administrative Maqellarë"

 
== Gjeografia ==
Komuna e Maqellarës ndodhet ne Luginën e [[Drini i Zi|Drinit të Zi]] dhe ka në përbërje të saj 1622 fshatra. Ndodhet në një lartësi rreth 700 metra mbi nivelin e detit.Ndodhet në jug të Rrethit Dibër.Kuizohet në Veri me Komunën Melan,në Lindje me Republikën e Maqedonisë Komuna e Rostushë-Mavrovës ,në Jug me Dibrën e Madhe,në Perëndim me Komunat Shupenzë dhe Gjoricë.Në pjesën perendimore në të gjithë gjatësinë e saj e përshkon lumi Drin ku pika më e ulët është në Gradec 440 m mbi nivelin e detit,ndërsa në pjesë lindore nga vargmali i Deshatit me dy Maja të larta si Mali i Velivarit 2371 m dhe Mali i Kërçinit 2343 m. Është një komunë që është prekur shumë nga kjo fazë tranzicioni që po kalon vendi. Të ardhurat kryesore vijnë nga emigracioni dhe fermat private.
 
== Historia ==
Anonymous user