Ndryshimi mes inspektimeve të "Përdoruesi diskutim:BerishaShkumbin"

v
Fix URL prefix
v (Fix URL prefix)
 
===Çka eshte Ruteri===
:Eshte nje paisje e cila i percjelle paketat me te dhena pergjate rrjetave. Ruteri eshte i lidhur ne te pakten dy rrjeta te ndryshme dhe jane paisje kritike qe e mbajne qarkullimin e te dhenave nga LAN ne WAN.
[http://http://www.qysh.me/teknologji/cka-eshte-ruteri/#sthash.ugH29Utm.DXBCQQZa.dpbs/ Burimi i informacionit]
Kur te dhenat dergohen nga nje rrjete ne tjetren paketat gjithesesi se do te kalojne permes ruterit i cili edhe u tregon rrugen paketave. Kete pune ruteri e kryen duke kontrolluar IP-ne e destinacionit ne header te cdo pakete dhe duke ju referuar tabeles ku ruhen rutat, e zgjedh rrugen me te mire per t’i percjellur paketat.
Interneti vetvetiu eshte eshte nje rrjete globale qe lidhe miliona rrjeta me te vogla andaj rendesia e ruterit eshte shume e madhe.