Ndryshimi mes inspektimeve të "Besëlidhja e Vjetër"

Gabim ortografik.
(Gabim ortografik.)
'''Besëlidhja e Vjetër''' (''DhjataDhiata e Vjetër'' për ortodoksit) përben pjesën më të madhe kryesore dhe të [[Bibla|Biblës]] të përdorur nga te [[Krishterimi|krishterët]]. Bibla e BV kanë 46 libra dhe përmblidhen përgjithësisht në tri gjini shkrimesh.
Grupi i parë, mjaft i gjërë librash, pas një hyrjeje të shkurtër mbi prejardhen e rruzullit e të njerëzimit, merret me ndeshtrashat e historise së popullit të Izraelit qysh prej kohëve më të lashta e gati deri në pragun e [[Besëlidhja_e_Re|Besëlidhjës së re]]. Ky grup ndahet në dy grupe të tjera shkrimesh: [[Pesëlibërshi]] dhe '''librat historikë'''. Këta të fundit mandej degëzohen në katër klasë:
 
Anonymous user