Ndryshimi mes inspektimeve të "Holandezët"

1.400 bytes removed ,  6 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
|image = [[File:Famous Dutch People.jpg|300px]]
|caption = <small>'''rendi i parë:''' [[Desiderius Erasmus|Erasmus]] • [[William l i Portokallit|William l]] • [[Johan van Oldenbarnevelt]] • [[Maurice i Nassaut|Princi i Portokallit]] • [[Piet Hein]]<br>'''rendi i dytë:''' [[Hugo Grotius|Grotius]] • [[Frederick Henry]] • [[Jan Leeghwater]] • [[Rembrandt]] • [[Michiel de Ruyter]]<br>'''rendi i tretë:''' [[Johan de Witt]] • [[Baruk Spinoza|Spinoza]] • [[Christiaan Huygens]] • [[William lll i Portokallit |William III ]] • [[Antonie van Leeuwenhoek]] <br> '''rendi i katërt:''' [[Isabelle de Charrière|Belle van Zuylen]] • [[Johan Rudolph Thorbecke|Thorbecke]] • [[Multatuli]] • [[Vincent van Gogh]] • [[Johannes Diderik van der Waals|Johannes van der Waals]] <br> '''rendi i pestë:''' [[Hendrik Lorentz]] • [[Aletta Jacobs]] • [[Wilhelmina e Holandës|Wilhelmina]] • [[Willem Drees]] • [[Johan Cruyff]]</small>
|poptime= '''29 million-33 million'''
|poptime= '''29 million-33 million''' In the 1950s (the peak of traditional emigration) about 350,000 people left the Netherlands, mainly to [[Australia]], [[New Zealand]], [[Kanadaja]], the [[United States]] and [[South Africa]]. About one-fifth returned. The maximum Dutch-born emigrant stock for the 1950s is about 300,000 (some have died since). The maximum emigrant stock (Dutch-born) for the period after 1960 is 1.6 million. Discounting pre-1950 emigrants (who would be about 85 or older), at most around 2 million people born in the Netherlands are now living outside the country. Combined with the 13,1 million ethnically Dutch inhabitants of the Netherlands, there are about 16 million people who are Dutch, in a minimally accepted sense. ''Autochtone population at 1 January 2006, Central Statistics Bureau, ''Integratiekaart 2006'''', [http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/4336C8A9-8E06-46BE-B1C0-CB0B21AD1AD4/0/2006integratiekaartpub.pdf (external link)]</ref>
|region1 = {{flagcountry|Netherlands}}
|pop1 = 13,236,618<br> <sup>(Holandez vendasetnik)</sup><br> ~472,600 <br> <sup>([[Populli indonezianë|Holandezët indonezianë]])</sup>
|region2 = {{flagicon|South Africa}}[[Republika Jugafrikane]]
|pop2 =7,000,000 <small>(Prejardhje Holandeze)</small><ref name=autogenerated6/></sup>
|ref2 =
|region3= {{flagicon|USA}}[[Shtetet e Bashkuara të Amerikës|SHBA]]
|pop3 =5,087,191 <small>(Prejardhje Holandeze)</small>
|pop3 =5,087,191 <small>(Prejardhje Holandeze)</small><ref name=autogenerated6>{{cite web |title=Dutch-born 2001, Figure 3 in DEMOS, 21, 4. Nederlanders over de grens |first1=Han |last1=Nicholaas |first2=Arno |last2=Sprangers |url=http://www.nidi.knaw.nl/en/output/demos/2005/demos-21-04-nicolaas.pdf |format=PDF |publisher=Nidi.knaw.nl |accessdate= }}{{dead link|date=September 2012}}</ref></sup>
|region4 =
|pop4=
|pop5=1,000,000
|ref5=<small>(Dutch ancestry)</small>
|url=http://www.nidi.knaw.nl/en/output/demos/2005/demos-21-04-nicolaas.pdf |format=PDF |publisher=Nidi.knaw.nl |accessdate= }}{{dead link|date=September 2012}}</ref></sup>
|region6 = {{flagicon|Canada}}[[Kanadaja]]
|pop6=1,000,000 <small>(Prejardhje Holandeze)</small><ref name="Nidi.knaw.nl"/></sup>
 
 
'''Holandezët''' apo '''Populli holandez''' janë një grup vendas etnik me origjinë nga [[Vendet e Ulëta]].]].<ref>[http://www.amazon.co.uk/Netherlanders-America-Immigration-United-1789-1950/dp/0802836593 ''Netherlanders in America''], an example of usage of the term ''Netherlanders'', in the title of a 20th century book.</ref> Holandezët ndajnë një kulturë të përbashkët dhe flasin Holandisht. Njerëzit holandezë dhe pasardhësit e tyre gjinden në mbarë botën, veçanërisht në [[Surinami|Surinam]]në [[Kilia|Kili]] në [[Brazili|Brazil]] në [[Kanadaja|Kanada]]]],<ref name=autogenerated7>Based on [[Statistics Canada]], [[Canada 2001 Census]].[http://www.statcan.ca/english/Pgdb/demo26a.htm Link]{{dead link|date=September 2012}} to Canadian statistics.</ref> në [[Australia|Australi]]]],<ref name=autogenerated1>{{cite web|url=http://www.ausstats.abs.gov.au/Ausstats/subscriber.nsf/0/AD2222ECE5AD4396CA25712500161734/$File/29330_2001.pdf |title=2001CPAncestryDetailed (Final) |format=PDF |date= |accessdate=2010-08-27}}</ref> në [[Republika Jugafrikane|Republikën Jugafrikane]] në [[Zelanda e Re|Zelandën e Re]] dhe në [[Shtetet e Bashkuara të Amerikës|Shtetet e Bashkuara]]<ref name=autogenerated8>According to [http://factfinder.census.gov/servlet/ADPTable?_bm=y&-geo_id=01000US&-qr_name=ACS_2004_EST_G00_DP2&-ds_name=ACS_2004_EST_G00_&-_lang=en&-_sse=on Factfinder.census.gov]</ref>
 
 
 
 
 
== Shënime dhe Referenca ==
== Shënime ==
{{Reflist|group="nb"}}
{{reflist}}
 
== Shënime dhe Referenca ==
{{reflist}}
 
[[Kategoria:Popuj]]