Dallime mes rishikimeve të "Emocioni"

34 bytes added ,  7 vjet më parë
No edit summary
== Teoritë për emocionin ==
 
'''Teoria James-Lange''' shtjellon se njeriunxitshmëria ndjenfiziologjike trishtiminche përsjellja shkakparaprijnë seeksperiencën ështësubjektive duke qarëemocionit. Trupat tanë reagojnë automatikisht ndaj disa ngacmuesve mjedisorë dhe ne bëhemi të vetdijshëm se këto reagime formojnë një emocion caktuar, të cilin më pas e ndjejmë. [[William James]] më [[1884]] dhe [[Carl Lange]] më [[1885]] duke punuar secili më vete arritën në përfundimin e ngjashëm sipas së cilës [[Sjellje|sjellja]] i paraprin emocionit. Në qoftë se ndërgjegjësimi për një emocion të caktuar është i njëjtë me ndërgjegjsimin për një gjendje fizike të trupit, atëherë mund të thuhet se për një emocion ekzistojnë gjëndje fiziologjike të ndryshme dhe krejt të përcaktuara.
 
Në qoftë se ndërgjegjësimi për një emocion të caktuar është i njëjtë me ndërgjegjsimin për një gjendje fizike të trupit, atëherë mund të thuhet se për një emocion ekzistojnë gjëndje fiziologjike të ndryshme dhe krejt të përcaktuara.
 
'''Teoria e Cannon-Brad'''