Dallime mes rishikimeve të "Muzeu i Pavarësisë Kombëtare"

ska përmbledhje të redaktimeve
Me rastin e 50 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë Kombëtare, u shpall Muze Kombëtar. Vetë godina dhe gjithçka ndodhet e ekspozuar në të, përfaqësojnë një nga momentet më të rëndësishme në historinë e kombit shqiptar. Në këtë godinë, janë hedhur themelet e shtetit shqiptar.
 
Muzeu Pavaresise u peruruapërurua ne 28 Nentornëntor te vitit 1962 me rastin e 50 vjetorit te shpalljes se pavaresisepavarësisë kombetarekombëtare. NdertesaNdërtesa gjate vitit 1913 eshteështë vend pune perpër qeverineqeverinë shqiptare, perpër rreth 6 muaj. Ne 28 Nentornëntor 1913 ketukëtu u festua pervjetoripërvjetori i pare i pavaresisepavarësisë. Nga viti 1936 deri ne fillimet e luftes[[Lufta e Dytë Botërore|Luftës se dyteDytë boteroreBotërore]], ka sherbyershërbyer si muze historik kombetarkombëtar.
 
Muzeu eshte i paisur me dokumenta, fotografi e objekte origjinale, qe pasqyrojne perpjekjet e lufterat e popullit Shqiptar per çlirim kombëtar. Ne te te jepet mundesia te shohesh kabinetin e punes si dhe sallen e mbledhjeve te qeverise provizore te Ismail Qemalit, flamujt origjinal te çetave kryengritese dhe mjaft relike te kohes.
97

edits