Ndryshimi mes inspektimeve të "Azem Shkreli"

Rejected the last text change (by Panairi) and restored revision 1410675 by Nezza
(Rejected the last text change (by Panairi) and restored revision 1410675 by Nezza)
''{{Infobox shkrimtar
| emri = Azem Shkreli
| foto = [[Skeda: Shkreli.jpg|180px]]
'''Azem Shkrelí''' lindi më [[1938]] në [[Rugova|Rugovë]] të [[Peja|Pejës]]. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, ndërsa në [[Prishtina|Prishtinë]] ai vazhdoi shkollën e mesme për të vazhduar fakultetin Filozofik, degën e gjuhës dhe të letërsisë shqipe. Për shumë vjet ai ka qenë kryetar i shoqatës së Shkrimtarëve të Kosovës, drejtor i Teatrit Krahinor në [[Prishtina|Prishtinë]] dhe themelues e drejtor i [[Kosovafilmi|Kosova Filmit]].
 
Poezitë e tij janë përkthyer në shumë gjuhë të huaja. Shfaqja e [[Azem Shkreli]]t si [[poeti|poet]], përpos që përputhej me ardhjen e talentit të fuqishëm, shënonte edhenjëkohësisht kthesën e parë drejt hapjes dhe modernizimit të poezisë shqipe të Pasluftës. Shkreli u ngjít natyrshëm në kulmet e poezisë së sotme shqiptare dhe këtë vend ai e konsolidoi dhe e përforcoi nga njëra vepër poetike në tjetrën, deri në atë të fundit, që e la dorëshkrim "''Zogj dhe gurë''", botuar më [[1997]].
Vdiq në pranverën e vitit [[1997]].