Ndryshimi mes inspektimeve të "Rrethi i Librazhdit"

== Ndarja administrative ==
Rrethi I Librazhdit është krijuar si njësi administrative në vitin 1958. Sot bën pjesë në Qarkun e Elbasanit. Qendra administrative është qyteti i Librazhdit. Rrethi i Librazhdit përbëhet nga 2 bashki dhe 9 komuna të cilat u krijuan pas riorganizimit të pushtetit lokal në vitin 1992. Bashkitë dhe komunat e Rrethit të Lbrazhdit janë:
* '''[[Bashkia Librazhd]]'''
* '''[[Bashkia Prrenjas]]'''
* [[Komuna Hotolisht]]
* [[Komuna Lunik]]