Ndryshimi mes inspektimeve të "Ludwig van Beethoven"

Problemet duke luajtur këtë fotografi ? Shih ndihmë medias .
Beethoven pastaj u kthye për të shkruar kuartetet string për Golitsin . Kjo seri e kuartetet , i njohur si " kuartetet vonë , " shkoi shumë përtej asaj që muzikantët ose shikuesit ishin të gatshëm për në atë kohë . Një muzikant [ kush ? ] Komentoi se " ne e dimë se ka diçka atje , por ne nuk e dimë se çfarë është. " Kompozitor Louis SPOHR quajtur ato " palexueshëm , tmerret korrigjuara . " Opinioni ka ndryshuar shumë nga koha e pritjes së tyre të parë janë hutuar : format dhe idetë e tyre muzikantë dhe kompozitorë duke përfshirë Richard Wagner Bela Bartok frymëzuar , dhe vazhdojnë ta bëjnë këtë . Nga kuartetet fund , favorite Beethovenit ishtekatërmbëdhjetë Kuarteti , op . 131 në C ♯ mitur , të cilën ai e vlerësuar si puna e tij më të përkryer të vetëm . [ 78 ] Dëshira e fundit muzikore e Schubert ishte për të dëgjuar Op . 131 kuartet , të cilën ai e bëri më 14 nëntor 1828 , pesë ditë para vdekjes së tij . [ 79 ]
Beethoven shkroi kuartetet e fundit mes dështuar shëndetin . Në prill 1825 ai ishte qëndron në shtrat , dhe mbeti i sëmurë për rreth një muaj . Sëmundje - ose më saktë , shërimin e tij nga ajo - përmendet për ka dhënë të rritet në lëvizjen ndjehet thellësisht e ngadalshëm të pesëmbëdhjetë Kuartetit , i cili Beethoven quajtur "këngë e Shenjtë të sajë ( ' Heiliger Dankgesang ' ) për natyrën hyjnore , nga njëra bërë mirë . " Ai vazhdoi të përfunduar kuartetet tani numëruar trembëdhjetë , katërmbëdhjetë dhe gjashtëmbëdhjetë . Puna e fundit plotësuar nga Beethoven ishte lëvizja zëvendësim përfundimtare e Trembëdhjetë Kuartetit , i cili zëvendësoi vështirë Grosse Fuge . Menjëherë pas kësaj , në dhjetor 1826 , sëmundja e goditi përsëri , me episode të vjella dhe diarre se gati e mbyllur jetën e tij . [ Citim i duhur ] NGa Hadis Abush me rrespekt Ardii Kreka,ndersa Minevere Ziba ka qene nxenesja e pare e tij
Anonymous user