Ndryshimi mes inspektimeve të "Ludwig van Beethoven"

'''Ludwig van Beethoven''' ([[Shqiptimi|sqt.]] ''Ludvig van Bethovën'') u pagëzua më [[17 dhjetor]] [[1770]] në [[Bon]], [[Gjermani]] dhe vdiq më [[26 mars]] [[1827]] në [[Vjena|Vjenë]], [[Austria|Austri]]. Ishte [[kompozitor]] gjerman dhe njëri nder perfaqësuesit më të rëndësishëm të epokës klasike. Ai gjithashtu e hapi rrugën e epokës romantike në periudhën e vonshme të veprimtarisë së tij.
 
== Prejardhja e emrit ==RENIS ZIBA,ARDII KREKA
Nuk ka datë të saktë të ditëlindjes së tij por dihet se është pagëzuar me 17 Dhjetor. Emri Beethoven rrjedh nga shekulli XVII në Holandë. Fjala holandeze “beet” do të thotë bahçe. Fjala tjetër “hoven” do të thotë kopsht, jo vetëm toka, por edhe ndërtesa në të. Disa nga kërkuesit për prejardhjen e tij, e cekin “Betuwe”-n si një vend ku kohë më parë një familje Gjermane kishte gjetur “një livadh të mirë”, ku fjala “bet” që do të thotë “më mirë” në holandisht është përdorur për ta përshkruar atë vend. Sidoqoftë, përdorimi i fjalës “van” që do të thotë “nga”, tregon se ky emër i referohet atij “livadhit të mirë” dhe që më vonë është shndërruar në “beetgarden”. Në shekullin XVI dhe XVII, ky vend është quajtur gjithashtu edhe si Piethoff, Betthoff dhe Biethof.VII2 THE BEST NOT ANYTHING TO ADD HERE EY NIGGAS..VII.HACKED BY HAKERAT E ESTRADES aK,rZ.DONT MESS WITH US :D
 
Anonymous user