Dallime mes rishikimeve të "Dendësia"

152 bytes added ,  7 vjet më parë
tung hama mutin
No edit summary
(tung hama mutin)
{{SC|Data|Artikulli perdor fjale jo-teknike per te shpjeguar dukurine, prezanton koncepte qe nuk kane te bejne me termin fizk ne te njejtin paragraf}}
'''Dendësia''' në shkencat natyrore përkufizohet si sasia e materies përbrenda një vëllimi. Ky term përdoret edhe nga shkencat shoqërore ku si materie mund të merret diçka tjetër dhe në vend të vëllimit merret sipërfaqja sikur te rasti i dendësisë së popullsisë.fick ya
fizik ti je ni mut i karit ti qifsha robt npidh edhe kush e ka lyp qita prej klases 6/ 4 kejt ropbt ngoj ja qifsha mshelne bothen tasht o muta nga shkencat shoqërore ku si materie mund të merret diçka tjetër dhe në vend të vëllimit merret sipërfaqja sikur te rasti i dendësisë së popullsisë.
 
Formula për dendësi është ''dendësia=masa/vëllimi'' ose ''d=m/V''. Nga kjo formulë rrjedh dhe njësia për dendësinë ''kg/m<sup>3</sup>''.
Anonymous user