Dallime mes rishikimeve të "Surja et-Tekvir"

3.637 bytes added ,  6 vjet më parë
v (Fix)
{{Islam}}
'''{{PAGENAME}}''' është surja e 81? e radhitur në Kur'an...
{|
 
|
<nowiki> </nowiki>'''1.'''
|
<nowiki> </nowiki>Kur dielli të jetë mbështjellur (dhe errësohet),
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''2.'''
|
<nowiki> </nowiki>Dhe kur yjet të kenë rënë (e shkapërderdhur),
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''3.'''
|
<nowiki> </nowiki>Dhe kur kodrat të kenë udhëtuar (e bërë pluhur në ajër),
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''4.'''
|
<nowiki> </nowiki>Dhe kur devetë e shtrenjta të lihen pa bari në fushë,
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''5.'''
|
<nowiki> </nowiki>Dhe kur egërsirat të jenë bashkuar (tubuar).
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''6.'''
|
<nowiki> </nowiki>Dhe kur detet të vlojnë si zjarr i flakëruar,
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''7.'''
|
<nowiki> </nowiki>Dhe kur shpirtrat të jenë bashkuar.
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''8.'''
|
<nowiki> </nowiki>Dhe kur të pyeten ato vajza të varrosura të gjalla,
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''9.'''
|
<nowiki> </nowiki>Për çfarë mëkati ato janë mbytur,
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''10.'''
|
<nowiki> </nowiki>Dhe kur fletushkat të jenë shpaluar,
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''11.'''
|
<nowiki> </nowiki>Dhe kur qielli të jetë hequr,
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''12.'''
|
<nowiki> </nowiki>Dhe kur xhehennemi të jetë ndezur fort,
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''13.'''
|
<nowiki> </nowiki>Dhe kur xhenneti të jetë afruar,
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''14.'''
|
<nowiki> </nowiki>Atëbotë njeriu do ta dijë se çka ka ofruar (të mirë ose të
<nowiki> </nowiki> keqe).
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''15.'''
|
<nowiki> </nowiki>Betohem fuqimisht në yjet që tërhiqen (ditën, e ndriçojnë
<nowiki> </nowiki> natën),
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''16.'''
|
<nowiki> </nowiki>Që udhëtojnë e fshihen (si dreri në strofkë),
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''17.'''
|
<nowiki> </nowiki>Pasha natën kur ajo ia beh me errësirë.
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''18.'''
|
<nowiki> </nowiki>Pasha agimin kur ia shkrep!
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''19.'''
|
<nowiki> </nowiki>S'ka dyshim se ai (Kur'ani) është thënie e të dërguarit fisnik
<nowiki> </nowiki> (që e pranoi prej Zotit).
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''20.'''
|
<nowiki> </nowiki>Që është i fortë dhe që ka vend të lartë te Zoti i Arshit.
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''21.'''
|
<nowiki> </nowiki>Që është i respektuar atje (në mesin e engjëjve) dhe besnik.
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''22.'''
|
<nowiki> </nowiki>Nuk është i marrë shoku juaj (Muhammedi)!
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''23.'''
|
<nowiki> </nowiki>Dhe se ai e pat parë atë (Xhibrilin) në horizontin e qartë
<nowiki> </nowiki> lindor.
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''24.'''
|
<nowiki> </nowiki>Dhe ai nuk është që në të fshehtën (shpalljen) ka dyshim (ose
<nowiki> </nowiki> ua lë mangu).
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''25.'''
|
<nowiki> </nowiki>Dhe ai (Kur'ani) nuk është thënie e djallit të mallkuar!
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''26.'''
|
<nowiki> </nowiki>Pra, ku jeni, kah shkoni?
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''27.'''
|
<nowiki> </nowiki>Ai (Kur'ani) s'është tjetër pos këshillë për njerëzit!
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''28.'''
|
<nowiki> </nowiki>Për atë nga mesi që dëshiron të gjendet në të vërtetën.
|-
|
<nowiki> </nowiki>'''29.'''
|
<nowiki> </nowiki>Po ju nuk mundeni, por vetëm nëse dëshiron All-llahu, Zoti i
<nowiki> </nowiki> botëve!
|}
== Përmbajtja ==
 
Anonymous user