Ndryshimi mes inspektimeve të "Kumbulla"

1 byte added ,  6 vjet më parë
v
drejtshkrimi
v
v (drejtshkrimi)
 
== Pjesa shëruese ==
Fruti i kumbulles i konzervuar ne formformë hashavi (kumbull e tharetharë) dhe e konservuar ne friz perpër prodhim komposto, kanekanë veti sherueseshëruese-lehtesimlehtësim ne rastet e maeasellit te brendshembrendshëm sidomos te zorra e trashetrashë. ndihmonNdihmon dhe lehtesonlehtëson jashteqitjenjashtëqitjen.
 
== Veprimi shërues ==
Një gjë shumë e mirë ose masë është një frutë me bërthamë dru në Prunus gjini, Prunus subgenus. Subgenus dallohet nga subgenera tjera (pjeshkë, qershi, qershi zog, etj) në fidaneve të paturit e një burbuqe terminali dhe buds anën vetmuar (jo grumbulluara), lule të grupuara së bashku për të shkurtër 1-5 vjen, dhe fruta që një zakon running poshtë njëra anë, dhe një gur të butë.
 
FrutashFruti mund të ketë një shtresë-pluhur të bardhë që është e lehtë rubbed jashtë - kjo është një shtresë dylli për epicuticular frutafruti kumbull i pjekur u jep atyre një pamje blertë në të kaltër.
 
== Kultivimi dhe perdorimi ==
{{Gjuha shqipe}}
 
Fruti ka shije te ëmbël dhe / ose i athët dhe mund të hahenhahet i freskëtafreskët ose të përdorenpërdoret i thatathatë. Kumbullat janë të njohura për efektin e tyre laksativ. Ky efekt i është atribuohetatribuar komponimeve të ndryshme të pranishme në frutat e kumbulles, të tilla si fibër dietetik, sorbitol etj. lëng janëlëngu përdoret për të ndihmuar në rregullimin e funksionimit të sistemit te tretjes.
 
[[Kategoria:Fruta]]