Ndryshimi mes inspektimeve të "Ligjet e Njutonit"

296 bytes removed ,  6 vjet më parë
 
== Ligji i parë i Njutonit==
{{Cquote|}}
{{Cquote|Lex I: ''Corpus omne perseverare in statu suo quiescendi vel movendi uniformiter in directum, nisi quatenus a viribus impressis cogitur statum illum mutare.''}}
{{Cquote|''Çdo trup ruan gjëndjen e të qënit në prehje ose të lëvizjes drejtvizore të njëtrajtshme, përsa kohë mbi të nuk veprojnë forca të jashtme.''}}
<ref>Isaac Newton, ''Principia'', Nje përkthim i ri nga I.B. Cohen dhe A. Whitman, University of California press, Berkeley 1999.</ref> }}
 
Ky ligj pohon se nëse [[forca rezultante]] (shuma vektoriale e të gjitha forcave që veprojnë mbi një trup) është zero , atëhere shpejtësia e trupit është konstante. Si rrjedhojë e kësaj del se:
Anonymous user