Ndryshimi mes inspektimeve të "Java (programming language)"

ska përmbledhje të redaktimeve
 
= Historiku =
James Gosling, Mike Sheridan dhe Patrick Naughton filluan projektin e gjuhës Java në 1991. Java u ideua fillimisht për televizorët interaktivë, por ishte shumë e avancuar për industrinë televizive të kohës. Gjuha fillimisht do të quhej Oak (Pemë lisi), frymëzuar nga një pemë lisi jashtë zyrës së Gosling-ut. Më vonë, emri u ndryshua në Green (Jeshil-llik) dhe në fund fare Java, nga lloji i kafesë, të cilën krijuesit e gjuhës e kishin fixim. Gosling e projektoi gjuhën me sintaksë të ngjashme me C/C++, në mënyrë qe programuesit e tjerë ta kishin të lehtë ta përdornin.
sertfvghbjnk
 
= trfyg =
rtfyghbjnk
 
= trfygOther stuff =
bej ndonje gje vet ktu se m ra bretku
rtfyghbjnk
 
= trfyg =
rtfyghbjnk
 
= trfyg =
rtfyghbjnk
 
= trfyg =
rtfyghbjnk
 
= trfyg =
rtfyghbjnk
 
= trfyg =
rtfyghbjnk
5

edits