Ndryshimi mes inspektimeve të "Oslo"

7 bytes added ,  5 vjet më parë
v
v (Roboti: Duke korrigjuar ridrejtimet)
 
== Ekonomia ==
Oslo është një qendër e rëndësishme e diturisë detare në Europë dhe është baza e afërsisht 980 kompanive dhe 8,.500 punonjësve të industrisë detare midis të cilave janë disa nga kompanitë më të medhajamëdha në botë të tregtisë detare dhe sigurimeve. Porti i Oslos eshte porti më i madh në Norvegji, për sasi madhrashmallrash dhe për pasagjerë. Afërsisht 60006.000 anije shërbehen nga ky port cdo vit, që përbëjne 6 milion tonë kargo dhe mbi 5 milion pasagjerë. Prodhimi total bruto i Oslos në vitin 2003 ishte 33.876 miliard Euro qe perbenepërbën 17% e prodhimit bruto të Norvegjisë. Rajoni reth Oslos është nga më të pasurit në Europë me një prodhim bruto perpër kokekokë prej 49,.465 Euro. Në qoftë se Norvegjia do të ishte anëtare e Bashkimit Europian, qendra metropolitane e Oslos do të ishte e katërta më e pasur në BE pas qendrës së Londrës, Brukselit dhe Luksemburgut.
Oslo gjithashtu është një nga qytetet më të shtrenjta në botë. Sipas një raporti të pegatiturpërgatitur nga banka zvicerane UBS në 2006, Londra dhe Oslo ishin qytetet më të shtrenjta në botë.
 
==Referenca==