Ndryshimi mes inspektimeve të "Centralet bërthamore"

Në figurë janë paraqitur disa shufra të grumbulluar që formojnë lëndën djegëse për reaktor, të cilat formohen nga uraniumi i pasuruar. UO2 presohet në pilula dhe pilulat bashkohen në tufë duke formuar shufrat në mënyrë të njejtë.
Në reaktor kryhet procesi i fuzionit të lëndës djegëse bërthamore e cila shpërbëhet nga bombardimi i bërthamës së tij me neutrone, gjatë këtij procesi bëhet lirimi i neutroneve të reja të cilat kanë shpejtësi të mjaftueshme për ta mbajtur shpërbërjen.centralet berthamore kerkojne vende me zhvillime te larta ekonomike,edhe shhqiperia e ka pasur nje te till
 
== Reaktori me ujë në shtypje të lartë ==
Anonymous user