Dallime mes rishikimeve të "Organizata e Kombeve të Bashkuara"

v
U kthyen ndryshimet e 46.19.228.82 (diskutimet) në versionin e fundit nga 37.26.81.234.
[redaktim i pashqyrtuar][Redaktim i kontrolluar]
v (U kthyen ndryshimet e 46.19.228.82 (diskutimet) në versionin e fundit nga 37.26.81.234.)
=== Këshilli i Sigurimit ===
{{kryesor|Këshilli i Sigurimit i OKB-së}}
Këshilli i Sigurimit i OKB-së është ndër organet më të rëndësishme të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, që ka për detyrë mirëmbajtjen e paqes dhe sigurisë në mes të kombeve. Vendimet e këtij organi quhen rezoluta dhe janë të obligueshme. Këshilli i Sigurimit ka pasur takimin e parë në janar 1946. KS mund të përdor edhe forcë në konflikte të armatosura, por të gjitha shtetet permanente duhet të jenë dakord. Krejt Fuck eshte ku site
 
=== Këshilli Ekonomik dhe Social ===